De samenleving veilig en gastvrij met een gelaatsscherm.

Voorzichtig komt de samenleving weer op gang en worden de RIVM maatregelen in de samenleving ingevoerd. Waaronder het dragen van een mondkapje die een groot deel van het gezicht afdekt en oncomfortabel zit. Voor contactberoepen en de publieke en dienstverlenende sectoren zien wij veel meer in het gebruik van een gelaatsscherm.


Een gelaatsscherm houdt het gelaat zichtbaar, draagt comfortabeler en biedt meer bescherming tegen aerosol. Voor het vaststellen van de identiteit van de drager is het niet nodig om gelaatsscherm af te zetten.Dit is met name van grote waarde bij schoonmaak- en beveiligingspersoneel op de luchthaven. Voor Marechaussee/ beveiligers is het eenvoudig om de identiteit van het schoonmaakpersoneel te controleren en de schoonmaker/ schoonmaakster hoeft niet met zijn/ haar of handschoenen waarmee hij schoonmaakt aan het gezicht of mondkapje te zitten bij een ID check.


Onlangs heeft de gemeente Haarlemmermeer (Burgemeester /vz veiligheidsraad) een onderzoek laten uitvoeren naar de zwakke punten in de toegangsveiligheid voor het binnenste gebied van Schiphol. Het rapport geeft aan dat criminelen zich vooral richten op schoonmaak-, beveiligings- en grondpersoneel. Dit is de sector met lagere lonen, en door omkoping, dwang of afpersing worden deze mensen geronseld om de criminelen gelegenheid te geven hun waren aan boord van vliegtuigen te kunnen brengen of op te halen. De veiligheid van Schiphol kan eenvoudig verbeteren door meer ID controles uit te voeren op het personeel. Wanneer dit personeel is uitgerust met een gelaatsscherm in plaats van een mondkapje levert dat de volgende voordelen op:


  • De identiteit kan direct worden vastgesteld, omdat het hele gelaat zichtbaar is.

  • Het gelaat en de gezichtsuitdrukking is volkomen zichtbaar wat ten goede komt aan gastvriendelijkheid en waar dat nodig is, de autoriteit van het personeel.

  • Gezichtsherkenning werkt, bijvoorbeeld om je telefoon te ontsluiten of voor toegangscontrole.

  • De veiligheid van de omgeving (lees Schiphol) gaat omhoog, niet alleen in de zin van Corona, maar ook op herkenning en identificering.

  • Een betere bescherming tegen aerosol en kleine druppeltjes bij aanhoesten of spugen omdat het gehele gezicht, dus ook ogen en huid zijn beschermd.

  • Minder verbruik van mondkapjes en daarmee minder belasting van het schoonmaakpersoneel, die ze moet opruimen.

  • Het gelaatsscherm is herbruikbaar en eenvoudig te reinigen met water en zeep of alcohol.


Conform onze lijfspreuk -de samenleving veilig en gastvrij- biedt CVV-veiligheidsmiddelen BV een eenvoudig maar effectief en licht gelaatsmasker aan dat door de schuimrubberen voorhoofdstrip en de zachte elastieken band, die geen haar “hapt” voor langere tijd comfortabel kan worden gedragen. Het sterke heldere scherm toont het gehele gelaat, raakt de neus niet, kan worden gedragen met de eigen bril en is met alcohol of water en zeep eenvoudig te desinfecteren voor hergebruik.


Wij kunnen gelaatsschermen leveren tegen een scherpe prijs vanaf € 6,50 bij afname van 1-50 stuks en bij grotere aantallen gelden een scherpe staffelkorting. Wilt u meer weten of wilt u een bestelling plaatsen? Klik dan hier.


Met vriendelijke groet,

Marco Hulleman

Directeur CVV-Veiligheidsmiddelen Heuvellaan 50, 1217 JN Hilversum info@cvv-veiligheidsmiddelen.nl Onderdeel van het Centrum voor Veiligheid


-de samenleving veilig en gastvrij-

255 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven