Modulaire opleiding Persoonsbeveiliging


Bouman Beveiligingsopleidingen heeft als eerste in Nederland, een modulaire praktijkopleiding persoonsbeveiliging ontwikkeld die specifiek gericht is op de Nederlandse markt.


Uniek aan deze opleiding is dat deze voldoet aan de internationale SIA-standaard.


Opleidingsmodules: Om het voor u als toekomstig persoonsbeveiliger overzichtelijk, behapbaar en betaalbaar te maken, hebben we gekozen voor een modulaire opzet van de opleiding. De opleiding persoonsbeveiliger bestaat uit 4 modules:

1. Certificaat persoonsbeveiliging SVPB (8 weken lang, 1 avond p/week) 2. Proactive Driver (2 dagen van elk 8 uur) 3. Proactive Close protection (6 dagen van elk 8 uur) 4. First Aid /Care under stress (2 dagen van elk 8 uur)


Module 1 - CERTIFICAAT PERSOONSBEVEILIGING Deze opleiding vormt de basis voor elke persoonsbeveiliger die in Nederland werkzaam is. Als persoonsbeveiliger moet u namelijk, naast het diploma beveiliger, in het bezit zijn van dit certificaat om ongeüniformeerd te mogen werken. Na het slagen voor het certificaat persoonsbeveiliger heeft u recht op de aantekening persoonsbeveiliger op het grijze legitimatiebewijs. Na het behalen van het SVPB-certificaat persoonsbeveiliger kunt u door naar de praktijk modules, Proactive Driver en Proactive Close Protection.


Module 2 - PROACTIVE DRIVER Het vervoer van een VIP vergt extra aandacht en de nodig voorbereiding. Als persoonsbeveiliger krijgt u hiermee te maken. Dit kan zijn wanneer een VIP aankomt op bestemming, of wanneer u onderdeel bent van een team dat de VIP vervoert of wanneer u zelf de VIP vervoert. In alle gevallen is het belangrijk dat u weet wat er allemaal bij VIP vervoer komt kijken en hoe u moet handelen, zodat deze zo efficiënt en klantvriendelijk mogelijk het reisdoel bereikt.


Module 3 - PROACTIVE CLOSE PROTECTION In deze module komt alles uit de eerdere modules samen en worden uw kennis en vaardigheden verder ontwikkeld. U leeft en werkt een week lang als persoonsbeveiliger in een team met andere persoonsbeveiligers. U begeleidt daadwerkelijk een VIP gedurende zijn dagelijkse routine en tijdens speciale uitstapjes. Tijdens deze module wordt uw kennis van verschillende persoonsbeveiligingstechnieken en tactieken verder aangescherpt en wordt er veel aandacht besteed aan het in de praktijk beoefenen hiervan. U laat zien dat u in staat bent om een persoonsbeveiligingsopdracht van begin tot eind voor te bereiden en uit te voeren. Daarnaast ervaart u hoe het is om fysiek belaagd te worden en hoe u in zo’n situatie uzelf en uw VIP te beschermen en in veiligheid te brengen. Hierbij staat ook een bezoek aan een schietbaan op het programma.


Module 4 - FIRST AID / CARE UNDER STRESS Stel dat één van uw collega’s of de VIP onverhoopt gewond raakt, wat doet u dan? In zo’n situatie is het als goede persoonsbeveiliger geen optie dat je niet weet wat je moet doen. Daarom verzorgen wij een EHBO-module specifiek voor persoonsbeveiligers.Na het volgen van deze module bent u in staat levensreddende handelingen te verrichten onder stressvolle omstandigheden om vervolgens het slachtoffer op de juiste wijze over te dragen aan de hulpdiensten. Daarnaast worden er technieken aangereikt om het slachtoffer in nood te verplaatsen naar een veilige omgeving.


Geïnteresseerd en wilt u meer informatie? Bel ons of kijk voor meer informatie op

Wij willen graag kennis met u maken en u van harte welkom heten voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Hiervoor kunt u een afspraak maken met Paul Bouman van Bouman Beveiligings- opleidingen (tel. 035-7370255 of via e-mail info@boumanopleidingen.nl).

24 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven